czwartek, 20 lipca 2017

Pamätný večer. Ako Česko šokovalo v Nemecku, ktoré teraz stretne znova

Zápas vtedy v roku 2007 ešte zďaleka neskončil, a desaťtisíce fanúšikov v prepychovej mníchovskej aréne naštvane a nespokojne pískalo.

Toto mala byť veľká nemecká oslava, ktorá sa zvrhla v parádnej českú party. Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala prekvapivo 3: 0, a zabezpečila si tak postup na majstrovstvá Európy 2008.

"Toto mi bet 365 bet365 mobil dôjde až neskôr," usmieval sa tréner Karel Brückner.

Jeho tím pritom zďaleka nebol kompletný. Kvôli kartám nemohli nastúpiť obranca Marek Jankulovski, stredopoliar Jan Polák ani útočník Milan Baroš a pre zranenie chýbal tiež kapitán Tomáš Rosický.

A tak sa mohli ukáza� � iní.Prvý gól dal už v druhej minúte Libor Sionko, dvadsať minút nato sa trafil Marek Matějovský a po hodine hry uzavrel skóre Jaroslav Plašil, ktorý vtedy odohral snáď najlepší zápas v reprezentačnej kariére.

Česko dosiahlo na jeden z najlepších výsledkov vo svojej futbalovej histórii. Veď aj nemecký tréner Joachim Löw po zápase uznal: "Bolo to pre nás veľa poučné, Česi boli vo všetkom lepší."

Nemecko malo už postup na majstrovstvá Európy istý a proti Česku plánovalo veľkolepé domáce oslavy. Tie im však Brücknerovi zverenci prekazili. "Nechceli sme byť obetným baránkom na nemeckých oslavách," usmieval sa brankár Petr Čech.


Ako bet365 sa blížil koniec zápasu, štadión opúšťalo čím ďalej viac naštvaných nem eckých fanúšikov.A počuť boli už len tí českí, ktorých do Mníchova dorazilo sedem tisíc.

"Auf Wiedersehen! Auf Wiedersehen! "Spievali českí priaznivci. Rovnakým spôsobom sa Nemecku posmievali aj na Eure bet365 bonus 2004, kde Česko s náhradníkmi vyhralo 2: 1.

Ešte než zápas skončil definitívne, začali českí fanúšikovia spontánne spievať štátnu hymnu.

Keď krátko nato zaznel záverečný hvizd, prepukla česká radosť naplno. Z tribúny medzi spoluhráčov na ihrisko zišiel aj kapitán Rosický: "Počas zápasu som bol strašne nervózny, ale na trávniku už som si to potom užíval aj ja."

Spomienky na pamätný zápas ožili vďaka sobotňajšiemu žrebu kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018.Nemecko bude jedným z českých súperov v skupine C, v ktorej sa stretne ešte so Severným Írskom, Nórskom, Azerbajdžanom a San Marínom.

bet365 stavky

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz