piątek, 21 lipca 2017

Liberečtí hokejisti už trénovali na ľade. Vrátane Lašáka aj dvoch posíl

"Chceli sme, aby chlapci nestratili na tak dlho kontakt s hokejom. Sme asi jediný šport, ktorý v príprave dokáže na tak dlho odísť z prostredia, v ktorom potom celú sezónu funguje, "uviedol pred časom Filip PESANTE.

Na ľad naskočili aj hráči, ktorí majú inak individuálnu prípravu - napríklad brankár Ján Lašák, útočník Branko Radivojevič či obe útočné posily Michal Repík a Michal Birner.

Väčšina z nich podobný júnový tréning na ľade zažila prvýkrát v kariére. "Občas som niekde býval na rôznych stavkove bonusy kempoch ako pomocník, ale vo výstroji v tomto období, to vôbec.Možno v dvadsiatich som hrával takomto čase inline, ale klasický hokej v júni, to je pre mňa sport stavky prvýkrát, "komentoval Lašák netradičné prípravu pre klubový web.

" S tímom som ešte na ľade v júni nikdy nebol, " pritakal Repík.

Júnové tréningy na ľade by mali Bielym Tigrom pomôcť vyladiť formu na budúcu sezónu, v ktorej chcú po troch chudobných rokoch konečne znova preraziť do play-off extraligy. "Až sa zase vrátime na ľad, budeme už na niečo zvyknutí a budeme už trochu vedieť o systéme, ktorý chceme hrať, a budeme to len zlepšovať," myslí si Michal Repík.

"Prejaví sa to podľa mňa hlavne v júli v prvých týždňoch, keď pôjdeme na ľad. Človek vďaka tomuto týždni bude mať určité momenty zažité, nebude to ako vracať sa na ľad po štyroch piatich mesiacoch, "pridal sa slovenského gólman Ján Lašák.

Júnové teploty kvalite ľadu moc nesvedčí, to ale hráčom príliš nevadí.Tréningy na ľade berú ako spestrenie nevyhnutné letné dr iny. "Suché" prípravy sa však ani v tomto týždni nezbavili - okrem ľadu nechýbalo ani behanie či posilňovňa.

Brankár Ján Lašák sa na ľade prvýkrát od skončenia sezóny poriadne videl so spoluhráčmi, inak sa totiž tradične pripravuje sám. Po týždni na ľade sa vráti späť k osvedčenému systému. "Celá má príprava je nejako nastavená trénerom v Pardubiciach, zakomponovali sme do toho aj tento týždeň na ľade a pripravili sme určitý cyklus, aby všetko vyvrcholilo zhruba za mesiac, kedy sa pôjde natrvalo na ľad," popisoval.

V individuálnej príprave sa zameriava hlavne na rýchlosť, obratnosť, stabilitu a výskoky.


"A samozrejme nejaká sila, veľa cvičenia brucha, niečo so švihadlom alebo skoky v piesku…Proste robím všetko, čo pomôže brankári byť rýchlejší a byť hneď po je dnom zákroku pripravený na tie ďalšie, "hovorí Lašák. "Robím len krátke, intenzívne veci a vždy idem na krv a do mŕtva. Zhruba hodinu a pol denne, potom odchádzam úplne hotový a celý zvyšok dňa oddychujte. "

Liberečtí hokejisti verí, že júnová príprava na ľade sa uchytí a bude sa opakovať aj v ďalších rokoch. "Myslím, že by sa to mohlo do budúcna robiť takto častejšie, pauza je totiž dlhá a hráči sa do toho po nej horšie dostávajú. Takto aspoň nie sme stále na suchu alebo niekde v posilňovni, "povedal útočník Repík.

stavkovanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz