wtorek, 11 kwietnia 2017

Brazílsky zápisník XII. aneb Mať Robbena nie je Fer

Obsahuje aj podcast. Prvé dve skupiny sú rozhodnuté - Brazília sa v osemfinále stretne s Čile, Holandsko vyzve v atraktívnom súboji Mexiko. Domov idú naopak Chorváti, rovnako ako Kamerun (ten s poriadnou hanbou), Španielsko (to nakoniec so vztýčenými hlavami) a Austrália (tá hľadí predovšetkým do budúcna). ABC Slovenského Austrália - Španielsko 0: 3 (0: 1)
Španieli sa lúči s dejiskom majstrovstiev sveta ako usmievaví, no stále samozrejme fatálne neúspešní obhajcovia titulu. Austrálčania sa predchádzajúcimi tromi polčasy do značnej miery vyčerpali, a tak včera v Curitibe - takisto zažívajúce svoju derniéru - jednoducho zvíťazila kvalita.Ale že by Del Bosque naznačil nejaký "nový smer", to naozaj nie…
Skôr išlo o úctivé defilé tých, kto sa s reprezentáciou pomaly lúči, a čo stáli už pri zrode zlatého hetriku (mínus Casillas a marodný Xavi). Tomuto účelu sa na pokon prispôsobilo aj rozostavenie - ak Španieli na Eure preslávili svojou hrou bez jediného hrotového útočníka, včera Del Bosque aspoň na papieri stavil rovno na dva forwardy-zakončovateľ, Davida Villu a Fernanda Torresa. Prvého menovaného to teda síce klasicky tiahlo k ľavej strane, kde spolu s vynikajúcim Albou v prvej polovici doslova nedával Austrálčanom vydýchnuť, avšak áno…sem tam sa to ako 4-4-2 skutočne tvárilo.
Nie však ako úplne obyčajné 4-4-2, pochopiteľne, to by inak nebol Del Bosque. Španielsky stratég si pre nás teda prichystal variant so štyrmi de facto stredopoliarovi, so štyrmi "CMky". Okolo deliacou čiary sa totiž vskutku priveľa motali tiež Iniesta s Cazorla, ktorí zrejme mali hru rozťahovať viac do šírky, a tak nezriedka dochádzalo k situácii, kedy sa s Kokom nachádzali naozaj v jednej línii - istení posledným dinosaurom do partie, Xabi.

Do diamantu stred španielskej zálohy mo rfoval len čisto náhodne, keď si práve Iniesta zmyslel, že nechá nahlas prehovoriť svojho génia.Čo sa po prvé nedialo tak často (akokoľvek to predovšetkým po obrátke bolo čisto o "čakanie na Andrésa"), a po druhé sa už nikto ďalší k vápnu tlačiť nebol ochotný. Robiť to očividne nechcel ani Cazorla ani záhadne neviditeľný Koke.
Práve 22-ročný záložník Atlética teda pritom ideálne zavŕšil Del Bosqueho tohtoročný seriál s voľným názvom "Mám tú so sebou všetky tie slávne atlétmi, ale neviem čo s nimi".Ak totiž vážne mal hrať obyčajnou údržbu z hĺbky poľa, našli by sa vhodnejšie kandidáti; a teda ak mal byť ojedinelým signálom, že je Del Bosque pripravený začať vsádzať na mladých, potom bol v tomto smere skôr zneužitý než využitý. (Podobne ako Diego Costa, na ktorého implementáciu do zostavy evidentne žiadny záložník nebol pripravený.)
Za ďalšieho protagonistu tohto "seriálu" pot om bezpochyby môžeme pokladať takisto Davida Villu, aj keď retrospektívne. Na rozdiel od svojich dvoch klubových kolegov totiž Villa v predošlých dvoch zápasoch nedostal k dispozícii ani minútu na ihrisku; a včerajšok definitívne potvrdil, že to bola chyba.Muž s najlepším gólovým priemerom za španielsku reprezentáciu od čias legendárneho Di Stéfana (a držiteľ vlastne všetkých rekordov s ním spojených) sa ukázal ako nezadržateľný živel; ako ten mladší, nevypočítateľný a stabilne nedoceňovanie David Villa, ktorého tak dôverne poznáme.
Ťažko teda povedať, čo nám labutia pieseň jednej slávnej generácie povedala. U niektorých členov - ako práve Davida Villy - by nakoniec jedného mrzelo, že už dospievali; zatiaľ čo ďalších vale sa skôr nemôžeme dočkať.A podobne sú na tom Austrálčania, u ktorých sa potvrdilo, že na tejto úrovni zatiaľ nie sú pripravení sa od svojich dlhoročných opôr kompletne os amostatniť.
Brescianovy zdravotné problémy napríklad zapríčinili, že Socceroos kompletne odišiel stred poľa, čo sa nejaké ofenzívne podpory týka. Vzhľadom k tomu, že Matt McKay - mimochodom elitnej nahrávač úvodných pasáží plných obojstranných nepresností - výrazne inklinoval k ľavej postrannej čiare, všetky rozohrávka smerom dopredu stála na zúfalo netestované Bozanićovi…a ten sa bál.
Za celú úvodnú časť z jeho kopačiek smerovali do útočnej tretiny iba dva pasy, a tie navyše ani nenašli svojho adresáta; zvyšok už bol dielom prehnané opatrnosti. Vo finále si dokonca aj defenzívne ladený Mark Milligan v otváracom dueli s Čile dovolil v tomto smere omnoho viac. Poriadnej sklamanie; zvlášť potom, čo sa proti Holandsku prezentoval naopak ako svieži vánok.
Ďalšími pálčivými teritóriami potom pre Angeho Postecogloua zostávajú oba konca ihriska.Jednak Austrálčania budú ešte pre Ázijský pohá r 2015 potrebovať exkluzívne služby Tima Cahilla, ktorého schopnosť vyťažiť z minima maximum vskutku len tak replikovať nedokážu; jednak ďalej musia pracovať na drillování systému s vysoko posadenou defenzívne líniou, ktorá tam opäť haprovala minimálne pri góle Torresa, a všeobecne koncentráciu / dôslednosti všetkých obrancov (Villova bránka).
Záverom teda nezostáva než poznamenať, že kto od tohto zápasu očakával odpovede na početné otázky, dosť možno sa nedočkal čo len jediné.Ale to asi toľko nevadí, ba ani neprekvapuje; tak ako tak ona všeobecne uvoľnená atmosféra serióznemu riešenie čohokoľvek zrovna nenahrávali…
(td) ABC Slovenského Holandsko - Čile 2: 0 ( 0: 0)
Hlavne pokoj. Louis van Gaal nie je mužom, ktorý by mal vo zvyku robiť unáhlené rozhodnutia; proti Čile vyzeralo jeho Holandsko dlho zúfalo, ostrieľaní taktík však dobre vedel, čo robí.Rozhodnutie staviť na p ohyblivé, nečitateľné rozostavenie a naordinovať hráčom agresívne, nepríjemnú hru (Holanďania Čiľania neustále napádali, pokojne aj u vlastného vápna, čoho potom najmä Alexis Sánchez využíval na to, že čo chvíľu padal ako prezretá hruška) síce mohlo byť do značnej miery Znouzectnost, nakoniec však vyšlo na jednotku ..
Pre fanúšikov, ktorí sa namlsali demoláciou favorizovaného Španielska, bol pragmatický prístup Oranjes určite otravný, lenže za van Gaalom stojí fakty - nielenže vyhral a uhájil čisté konto proti jednému z ofenzívne najlepších celkov sveta (Chile skutočne skóruje takmer zakaždým), ale predovšetkým ani nedovolil súperovi vôbec strieľať na Jasper Cillessen, ktorý tak musel zasahovať všehovšudy raz.Sánchez s Vargasom v blízkosti holandského vápna zakaždým obdivuhodne zkrotli, s nečakane ostrým prístupom oranžových akoby sa nedokázali vysporiadať. Taktika nechať súpera držať lo ptu a čakať na ten správny okamih k jeho vypichnutie je veľmi dištinktívna "ne-holandská", lenže ukázalo sa, že môže fungovať.
Percento ovládanie balóne bolo z čílskej strany občas skutočne drvivej - akoby o neho Holanďania ani nemali záujem.S obrannými zákroky pravidelne prichádzali v strede poľa, takže Sampaoliho hra ani nemohla byť cele efektívny, hoci čo sa dodržiavania onej vzývanie Michelsovy filozofie týka, majú romantickí Čiľania rozhodne čistejšie svedomie než chladne pragmatický van Gaal. Ten má ale zase viac bodov.
Obom jednotkám chýbal kľúčový hráč, a bolo to vidieť - čilská záloha bez Artura Vidala skrátka nefunguje.Vidal je silný, energický hráč, ktorý dokáže diktovať tempo hry a zároveň fyzicky ovládať stred poľa, čo Aranguiz príliš nešlo (alebo aspoň nie stále); ak je váš štýl futbalu založený na nekonečných sekvenciách krátkych prihrávok (Holanďania v tomto ohľade dovoľovali Chilanům ísť do neskutočných krajností, len aby lopta zase v pravý čas získali naspäť), potrebujete mať uprostred zálohy niekoho, kto to celé bude organizovať.Bez Vidala alebo jeho adekvátnej náhrady sa do hry čílskej zálohy Vkrádala akási nervozita a nepresnosť, ako by sa spoluhráči neustále obzerali na hviezdneho kolegu, miesto ktorého zostalo na ihrisku prázdne miesto.
Stredobodom čílskej "hádzanej v strede poľa" tak bol Gary Medel, v národnom drese strednej obranca, čo malo logický dopad na útočnú efektivitu Sampaoliho tímu; lopta sa na čílskych kopačkách objavoval skrátka hlbšie, než sme zvyknutí, a holandský prístup k súperovej zálohe (napádať za každú cenu) tlačil juhoameričanov ešte hlbšie, ďalej od Cillessenovy brány.
Čílskej nepresnosti však nemali na tie holandskej.Hovorili sme o tom, že van Gaalova taktika bola nastavená síce možno trochu zbabelo, ale v podstate správne - teda z hľadiska potrebnej efektivity. Lenže Oranjes strácali toľko lôpt, že to prestávalo byť zábavné; klasický "festival zbytočných strát" je vlastne celkom dobrým priezviskom pre celý prvý polčas. Neschopnosť pretaviť bazálny herné myšlienku do čohokoľvek efektívneho, treba (nejaké, akékoľvek!) Strely na bránku, sužovala dlho oba tímy ako olovené závažie.
Ako teda Holanďania vyhrali?Dôsledné otravovania života Sancheza s Vargasom samozrejme zohralo kľúčovú úlohu, rovnako ako mechanická, nekreativní čilská hra (ukázalo sa, že Jorge Valdivia od začiatku predsa len chýbal), kľúčové však bola van Gaalova šťastná ruka pri striedaní. Dovtedy vyrovnaný súboj sa jasne zlomil na favoritovu stranu v okamihu, keď obaja stratégovia dostali šancu siahnuť pre čerstvého hráča - zatiaľ čo Sampaoli otupil silu v strede ihriska v prospech väčšej priamočiarosti a vymenil Gutiérreza za Jean Beausejour, van Gaal stiahol Lens so Sneijderom a poslal na ihrisko Depaye a Fera.Pohľad na skóre asi napovie, či sa tento ťah vyplatil alebo nie.
Nie že by zrovna Gutiérrez predtým nejako žiaril; Sampaoliho rozhodnutie posilniť výbušnosť na krajoch ihriska sa dosť dobre mohlo ukázať ako správne, pretože včerajšie Holandsko vyzeralo v strede poľa rozhodne oveľa silnejšie ako u postranných čiar. Lenže problém je v tom, že Beausejour je pomalý, starnúci, podsaditý "tank" s obrovským zadkom, zatiaľ čo Holanďania sú banda mrštných mladíkov. Takže nič.
Na druhej strane išlo o trefu do čierneho.Ukázalo sa, že súčasní Oranjes sú naozaj životne závislí ako na Arjen Robben, tak na Robin van Persie - je to skutočne súbor 9 futbalistov pracujúcich na hviezdne útočné duo, ktoré má maximálnu voľnosť a hrá na turnaji vo skvelej forme. Robben bol opäť nezastaviteľný, trhal čílskou defenzívu na kusy a miestami to vyzeralo, že van Gaal vlastne "cheatuje" - v určitých zápasoch je úplne jedno, akú nastavíte na súpera taktiku, pretože ak máte Robbena, on vám ten zápas jednoducho vyhrá. Rozhodne sa, že chce bežať, tak beží.Fantastický futbalista.
Van Persie však hrá v tomto systéme nemenej dôležitú úlohu, a jeho včerajšie absencia zreteľne ukázala, ako veľmi je na ňom Holandsko vlastne závislé - a ako veľmi mu chýba nejaká skutočná, aspoň typovo podobná náhrada. To je samozrejme logické riziko plynúce z toho, že van Gaal skrátka postavil svoj tím okolo dvoch nenahraditeľných hráčov. S Kuyt na hrote by hrali Oranjes v desiatich, a nebola by to ani chyba blonďavého veterána; chcieť po ňom, aby na ihrisku "robil Persieho", by bolo holé bláznovstvo.Van Gaal preto zmenil rozostavenie 3-5-2 na akýsi pohyblivý hybrid a povedal Kuyt, nech otravuje súpera, pohybuje sa na ľavej strane ihriska a nepletie sa do cesty Robben. Tiež solídne taktika, ale predsa len tomu niečo chýba.
Záverečným bodom sa však ešte vrátime k obom úspešným strelcom, respektíve k tomu, kto im vlastne na ihrisku uvoľnil miesto. Wesley Sneijder aj Jeremain Lens podali doslova hrôzostrašné výkony: Sneijder je pomalý, alibisticky, lopta mu šialene odskakuje od nohy a vyzerá, že vlastne nevie vôbec nič, Lens mal zase zo svojej pozície "nebezpečného gólového (polo) krídla" po 45 minútach na konte 1 (!!!!) prihrávku a 2 pokazené strely.Najmä zásluhou týchto dvoch mohykánov pôsobilo Holandsko na ihrisku dlho veľmi nervóznym dojmom a kazilo snáď každú druhú prihrávku; základná úloha, teda vyhrať bez svojho útočného ťahúňa a vymyslieť spôsob, ako ubrániť jeden z najofenzívnejší celkov planéty, však van Gaal zvládol nakoniec na jednotku.
(dz)


Chorvátsko - Mexiko 1: 3 (0: 0)
Mexičania v súboji o všetko prehrali Chorvátsko 3: 1 a úplne zasl úžene oslavuje postup do osemfinále majstrovstiev sveta, zatiaľ čo sklamaní Balkánci balí kufre a do vyraďovacej časti sa nepozrú.Najväčší rozdiel medzi oboma tímami bol na lavičkách, kde nepoučiteľný Niko Kovać dostal poriadnu lekciu od Miguela Herrery…
Kovać sa pritom snažil svojou zostavu obmieňať, vylepšovať…Na jediné prakticky voľné a neobsadené miesto v zostave ( ak vynecháme Mandžukićův post v prvom zápase) vystriedal počas troch duelov hneď troch hráčov, ani Mateo Kovačić, ani Sammir, ani Daniel Pranjić však neuspeli. Práve posledný menovaný ľavonohý futbalista dostal šancu v záložnej rade Chorvátov včera, na post ľavého beka sa tak vrátil šime vrsaljko a Ivica Olić sa pre zmenu presťahoval viac do stredu ihriska.
Lenže najväčší chorvátsky problém zostal akosi nevyriešený.Na slabé Kamerunčana zostava s Ivanom Rakitic na pozícii nejdefenzivněji ladeného stredopoliara stačila, prot i oveľa silnejším Brazílčanom a snáď ešte kvalitnejším Mexičanom to ale stačiť nemohlo. Pre Chorvátmi je rozhodne škoda, že Kovać nesledoval počas šampionátu naše tunajšie analýzy, ktoré ho za tento ťah pravidelne kritizovali. Možno, že potom by dostal priestor rýdze defenzívny záložník Vukojevic, strážil by priestor za hviezdnu dvojicou Rakitic - Modrić a Chorváti by mali väčšiu šancu na úspech.Lenže takto, akokoľvek je Rakitic bezpochyby vynikajúci futbalista a potvrdzoval to aj v Brazílii, jeho najväčšie prednosti jednoducho zostávali skryté, zatiaľ čo jeho medzery v defenzíve dostávali možnosť sa prejaviť v plnej paráde.
Mexický lodivod Herrera zostal verný svojej otváracej zostave (prečo by aj nie), a jedenástka vyvolených mu svoju dôveru opäť naplno splatila. Vlastne z toho rovno môžeme urobiť dvanástku, pretože dôležitý podpis pod mexickým podpisom patrí tiež striedajúcemu Žolíkovi J avierovi Hernández.Mexičania boli jednoducho múdrejší, presnejšie, hladnejší.
Začalo sa pritom veľa opatrne, čo pri vedomí devětadevadesátiprocentní šanca, že do playoff svetového šampionátu bude môcť preniknúť iba jeden tím, pôsobilo celkom logicky. Hlavne Mexičania hneď od úvodu chytro zaliezli na svoju polovicu, nechávali súpera hrať, do nebezpečnej vzdialenosti od vlastnej bránky ho však v podstate nepúšťali. A naopak to boli Aztékovia, kto bol nebezpečnejším tímom.Plynulo to z prevahy v strede poľa, kde Herrera s Vazquez a Guardado (pochopiteľne za pomoci ďalších Mexičanov, ktorí hrali všetci veľmi obetavo) mali viac z hry.
vyplynul z toho treba takmer dokonalá ďalekonosné rána Herrery, ktorý ľavačkou ku smole Mexičanov opečiatkoval len brvno Pletikosovy svätyne. Po brilantné prihrávke zo stredu poľa a skvelom nábehu sa potom Peralta ocitol úplne sám pred chorvátskym brankárom, lenže v rozh odujúci moment pošmykol a bránku vôbec netrafil. Tieto prvé dva výrazné mexickej pozdravy ešte Chorváti prežili, vyzeralo to ale, že je len otázkou času, kedy sa Mexiko prvýkrát strelecký presadí.Chorvátsko totiž hrozilo len celkom výnimočne, a to ešte strelami z diaľky v podaní Pranjić a srny, ktoré však nemohli ochote vyviesť z rovnováhy. O mnohom svedčí nasledujúci obrázok, kedy zatiaľ čo Rakitic sa s loptou pohyboval prakticky výhradne na svoje vlastné polovici, Herrera na druhej strane oveľa viac podporoval ofenzívu.
Vo druhého polčasu sa hral ešte zaujímavejšie futbal, oba tímy trochu otvorili hru a vyplynula z toho…opäť prevaha Mexika. Akonáhle si totiž Chorvátov trúfli vyraziť vo väčšom počte hráčov dopredu, zostával často zo záložníkov jediný stiahnutý Rakitic.A keď potom Chorváti o loptu prišli a Mexiko sa hnalo do protiútoku, chorvátska defenzíva sa stávala nebezpečne priepustné. Mexi čania do svojho protivníka búšili, po Srnově ruke mali kopať aj penaltu, bol to však až nakoniec rohový kop, ktorý odkryl ďalšie dve slabiny Chorvátov. Totiž osoby Vedrana Čorluka a Stipeho Pletikosa.To od rohovej zástavky odcentroval Herrera, stopér Čorluka, v inkriminovaný okamih poverený strážením mexického kapitána Márqueza, sa hlavičkového súboja prakticky ani nezúčastnil, nechal Márqueza v pokoji zakončiť a hoci si potom Pletikosa na loptu siahol a zrejme mal šancu ho vyraziť, namiesto toho ho prepustil za svoj chrbát a definitívne posadil Mexičanov na koňa.
A tí neváhali. Už o tri minúty neskôr vykombinovali Peralta s Hernández hneď tri Chorvátmi, od poliacou čiary veľmi rýchlo prešli až do šestnástky, kde následne Peralta predložil ideálnu gólovú prihrávku nabíhajícímu Guardado a ten ponúknutú šancu neodmietol.Nikoho asi neprekvapí, že sa v tú chvíľu chorvátska záloha nestihla včas vráti ť a v pokutovom území sa tak v jednej chvíli ocitli hneď tri úplne nestrážené Mexičania…
Hotovo bolo osem minút pred koncom, kedy po ďalšom rohu predĺžil Márquez loptu k Hernández a na toho už zostávala naozaj veľmi jednoduchá úloha. Tu si vypichne dva body. Tým prvým je nacvičený signál Mexika po rohovom kope, ktoré Aztékovia využívajú veľmi často. Z dvojice Guardado - Herrera vždy rozohráva ten, aby sa lopta krútil smerom do brány, a rozohráva spravidla na prednej tyč. Tam dochádza k teči, ako v tomto prípade od Márqueza, a situácia sa pre obranu komplikuje.A aby som sa rovno dostal aj k druhému bodu, ak sa situácia v defenzívnej časti hry komplikuje pre Ivana Rakitic, nebýva to pre jeho tím dobré znamenie. Na treťom góle v chorvátskej sieti má práve on najväčší podiel, keď mal strážiť Hernándeza, namiesto toho sa súboja s ním vôbec nezúčastnil, v pokoji ho na malom vápne nechal zakončovať a o postupujúcim už potom nemohlo byť pochýb.
Zďaleka najlepší Chorvát na turnaji Perisic potom síce ešte dokázal po peknej narážačke s (výrazne vysunutým) Rakitic znížiť, Chorváti by ale potrebovali vsietiť ešte ďalšie tri góly, čo proti skvelé sformované a fungujúce defenzíve Mexika nebolo možné.Namiesto toho si ešte striedajúci Rebici vybíjal svoju frustráciu, brutálne fauloval a zaslúžene si zblízka prezrel červenú kartu. To už však bol len výsledok zmaru Kováčovej tímu, ktorý mal potenciál na to, aby na tomto turnaji došiel ďaleko. Iste, zárez od rozhodcov v zápase proti Brazílii tímu z celkového hľadiska nepomohol, najväčší problém však bol práve v osobe Nika Kováč.
Mexičania naopak znovu potvrdili svoju veľkú kvalitu, aj pri svojej siedmej účasti na majstrovstvách sveta v rade si zahrajú osemfinále a ak budú pokračovať v podobných výkonoch, majú sa Holanďania čoho báť. A treba p otom aj ďalšie tímy.Určite by som nebol jediný, kto by si plnými dúškami užil čo najviac zápasov mexického tímu. Teda aj čo najviac radostných okamihov pre mexického (a teraz už aj internetového) hrdinu, Miguela Herrero.
(mh) ABC Slovenského Kamerun - Brazília 1: 4 (1: 2)
Neviem ako vy, ale ja som bol pri predošlých dvoch brazílskych vystúpeniach na šampionáte trochu sklamaný divácku atmosférou - najmä teda hneď na prvýkrát. Včera to už ale bolo o niečom inom.
Brasília vyžarovala samou pozitívnu energiu; hoci Kanárici prvýkrát od roku 1978 nevstupovali do záverečného zápasu skupinovej fázy ako jasní osmifinalisté.Všetci boli skrátka natešený, že si Brazílčania na odovzdanom súperovi schladí záhu, a tak sa fandilo ostošesť.
Hneď úvodom treba poznamenať, že Kamerun rozhodne nebol tak moc odovzdaný, ako sa asi všeobecne čakalo. Aj bez Songa bol paradoxne sem tam schopný ko ntrolovať hru (ako doteraz nikdy), vpredu tropil najväčšiu neplechu za celý turnaj (predovšetkým zo vzduchu, po rohoch), a aj keď si vyložene fyzickí záložníci uprostred poľa často pomáhali fauly, napospol všetko sa odohrávalo v medziach . Celkovo možno teda povedať, že Afričania toto negatívne majstrovstvá zavŕšili v pozitívnom duchu - aj cez ďalšie vysokú porážku.
Inak to ale pochopiteľne bolo všetko o Brazílii.Taky občasná kamerunská prevaha na lopte bola daná prevažne tým, že Brazílčania obyčajne vypli, poťažmo že si zatiaľ zvykali na pozoruhodne agresívne aj efektívne leví presink. Ten všeobecne lepšie absorbovali až v druhej polovici s príchodom Fernandinho as ním aj väčšie istoty na lopte (pretože Paulinho, koľkýkrát už).
Avšak všetky tohle chvíľkové tápanie - rovnako ako ďalšie rozpačitý výkon Daniho Alvesa či oscarová tápanie pri ľavej postranné čiary - v tomto okamihu jednod ucho spadá do kategórie malicherností.Dôležitejšie skôr je, že Luiz Felipe Scolari konečne videl, ako by hra mohla vyzerať s Fernandinho; a že Hulk po zranení pôsobil relatívne dobre, dôraznejšie a cílevědoměji, akokoľvek samozrejme ďalej čaká na svoj premiérový súťažný zárez v brazílskom drese.
Podstatným zistením sa javí byť tiež to, že Neymar na nešportové atak Allan Nyom ihneď za pár sekúnd zareagoval prvom z dvoch gólov; že sa nijako nenechal rozhodiť a mohol by tak byť po mentálnej stránke pripravený odtiahnuť Seleção za zlatom.Včera sa navyše Neymar najmä spočiatku rád pohyboval na hrane ofsajdu, pekne hlboko, a práve táto varianta si o odskúšaní hovorila už v predchádzajúcich dueloch.
Sám Fred je potom Hnedka platnejší, lebo jeho viazanie protihráčov naozaj dochádza účelu; nevyzerá už toľko ako sám vojak v poli s Neymarom kdesi hlboko u poliacou čiary. Na druhú stranu treba jedn� �m dychom dodať, že toľko priestoru, koľko včera hviezdna brazílska desiatka od Kamerunčana dostala, vo vyraďovacej fáze nedostane ani omylom.
Čo si teda fanúšik z tejto bitky Dávida s Goliášom môže odniesť, to jest len ​​minimum relevantných bodov.Hulk, Fred, Neymar a snáď aj precízne Thiago Silva by po včerajšku mali byť vo väčšej hernej pohode; Fernandinho by mal byť zase o chlp reálnejší variantou pre základ; a Luiz Gustavo zo svojho vysokého štandardu nepoľaví naozaj za žiadnych okolností.Toť zhruba všetko - teraz hurá na poriadne súpera!
(td) ABC Slovenského Podcast # 12

• Potešili… Héctor Herrera (MEX), David Villa (ESP) (02: 05-05: 40)
• Sklamali… Wesley Sneijder (NED), dani Alves (BRA) (05: 50-10: 10)
• Preview CRC-ENG: obmenené Albion skúša nové možnosti (10: 10-16: 55)
• Preview ITA-URU: Poučí sa Prandelli z chýb proti Kostarike? (16: 55-26: 40)
• Preview JPN-COL: Dokážu sa Japonci vzoprieť osudu? < / i> (26: 45-36: 25)
• Preview GRE-CIV: Zopakujú Gréci Euro 2012? (36: 25-42: 35)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz