środa, 12 kwietnia 2017

Svetový pohár nádeje natiahne svoju ruku k bohatou kultúrou francúzskou

Napriek tomu ani Trappes, ani Sarcelles si zaslúži svoju povesť galského Dodge City a dve predmestia - známy vo francúzštine ako banlieues - bude mať veľa o tom, ktoré sa cítia hrdý, keď France vziať do poľa pre ich otváranie svetového pohára zápasu proti Taliansku v sobotu večer. Predvolené loosehead prop Eddy Ben Arous sa narodil v Trappes, zatiaľ čo na druhej strane skrumáže sa tighthead Rabah Slimani je synom Sarcelles. Ako sa zmenili časy.Dve rekvizity, ktorí hrali vo Francúzsku vo finále 1987 svetového pohára, Pascal Ondarts a Jean-Pierre Garuet-Lempira, boli muži hlbokého juhozápadu, ktorý sa narodil a chované na okraji Hautes-Pyrénées.

< p> Väčšina z fran cúzskeho družstva v inauguračnej World Cup mal podobné korene, a to iba Serge Blanco sa vzoprel trend, brilantná full-chrbát narodil v Caracase do venezuelskej otca a francúzskej matky. Rozmanitosť preteká 2015 France tímu. Nielen, že sú tam tri Juhoafričania medzi 31 hráčov, tam je tiež Nový Zéland-narodený Samoa (Uini atónia) a belgickej (Vincent Debaty).Kapitán Thierry Dusautoir, narodil sa v Pobreží Slonoviny, zatiaľ čo jeho kolegovia flankers Fulgence Ouedraogo a Yannick Nyanga pochádzajú z Burkiny Faso a Demokratická republika Kongo, resp. Trojica flankers prišiel do Francúzska ako chlapci a učil hru na kluby na juhu krajiny, francúzsky Rugby tradičné srdce.

Nie je to tak jednoduché pre Ben Arous a Slimani, ani za Mathieu Bastareaud a Wesley Fofana, kolegovia Parížania z etnických menšín.Bastareaud, ktorý tiež začne v stredu u Twickenham proti Taliansku, bol objavený Alain Gazon, teraz riaditeľ Racing 92 ragbyovej � �koly, ale za viac ako 20 rokov neúnavným telesná výchova učiteľov v parížskom predmestí Massy. "Massy má populáciu asi 40,000 a asi 30% je prisťahovaleckého pôvodu," hovorí Gazon. "Existujú Malijců, Ivorians, Alžírčania, Maročania a Tunisania a spočiatku to bola výzva presvedčiť svojich rodičov, aby svoje deti hrať rugby, pretože nevedel nič o športe, alebo jej kultúre."

Gazon vysvetľuje, že jeho cieľom bolo, aby deti z ulice a na ihrisku rugby. "Postupne som získal dôveru rodičov a za podpory miestnej rady, sme sa začali dostávať viac detí z panstva hrať ragby."

gazon prvý veľký úspech bol krídlo Jimmy Marlu, ktorý bol podpísané od Massy od Clermont v roku 1996 a bol členom družstva na Svetovom pohári 1999 France.Francúzska dosiahol finále v tomto roku, ale aj napriek ich úspech, rugby zostala - v očiach väčšiny etnických menšín v krajine - šport, ktorý bol mimo ich chápania. Trvalo World C up 2007 radikálne zmeniť imidž ragby vo Francúzsku.

"V posledných 10 rokoch rugby prešlo to, čomu hovoríme vo Francúzsku obrovskú medializáciu" vysvetľuje Jean-Paul Dispans manažér Stade Francais rugby škola. "Profesionalita je zrejme hrá svoju rolu, ale francúzsky hosting Svetového pohára v roku 2007 bola veľmi dôležitá, pretože prvýkrát, rugby sa stal hlavný prúd v médiách.Vyplynulo to z jeho pomerne úzkom svete a ľudia po celom Francúzsku, a to nielen z etnických menšín, videl, že je to šport pre všetkých. "

Pred rokom Francúzsko hostila Svetový pohár, Dispans vítal na Stade Francais plachý, trochu nadváhu 16-ročný z Sarcelles. "Rabah Slimani bol No8 keď prišiel, ale rýchlo som videl, že sa najlepšie hodí k prednej rade," spomína Dispans. "A čo vystupovali o Rabah, iný ako jeho postavu, bol jeho pracovná morálka. Sústredil sa, odhodlaný a ochotní tvrdo pracovať na zlepšení svojej hry. "

Stade Français tiež tvrdo pracovať, rovnako ako Závodné 92, v talent špinenie miestne deti bez ohľadu na ich pôvod.Jeden z Stade v letných autogramiády bol 20-ročný Sekou Macal je Flanker France under-20 považovaná za vynikajúce talent. Rovnako ako Slimani, Macál začal svoju kariéru v Sarcelles, potom hral niekoľko sezón pre Massu v ProD2 [francúzsky druhá divízia] Pred podpisom trojročnej dohodu s Stade Français. Jeden z Macál bývalých spoluhráčov v Sarcelles, Judicaël Cancoriet, práve podpísala podobnú zmluvu s Clermont, pozoruhodnou zásluha na malom klube v oblasti, kde väčšina detí chodiť v replika PSG shirts.The hybnou silou Sarcelles je bruno Balluais, prezident klubu po dobu 20 rokov.Sarcelles hostí každoročné letné turnaj v spolupráci s miestnymi školami, z ktorých posledná sa podieľajú 1400 detí. Slimani hral v jednom takom turnaji pred desiatimi rokmi, ale Balluais hovorí, že to nie je len o identifikácii t alentov.

"Veľa detí pochádza z náročných prostredí a ani nebol žiadne pravidlá vo svojom živote," hovorí Balluais. "Chceme naučiť zábavu hranie ragby, ale tiež prinútiť ich, aby sa dozvedeli o disciplíny, pravidiel a rešpekt k ostatným."

organizovaný šport vo francúzskych školách je prakticky neexistujúce. Namiesto deti musia vstúpiť do miestnych klubov a oddávať svojej vášni na stredu popoludní a cez víkendy.Ale Dispans verí, že toto dáva Francúzom výhodu nad britskú metódou. "V Anglicku rugby mládeže je stále veľmi zviazaná s škôl, zatiaľ čo vo Francúzsku to viac spojených s klubmi a miestnymi spolky. Takže je to viac prístupný mestského centra deti, ktoré nemajú šancu hrať rugby v škole. "

Čo má rád Dispans, Balluais a Gazon robia robí rugby nielen prístupný France etnických menšiny, ale zámer. "Prítomnosť Bastareaud, Wesley a ostatné je pre deti z panstva veľmi dôležité ," hovorí Gazon. "Vidí, čo je možné." Z francúzskeho tímu, aj neočakávané finalistom v roku 2011, všetko je možné na Svetovom pohári.Massy a Sarcelles podpisom svoju partnerskú dohodu, čím Sarcelles poslať svoje najlepšie mladé talenty do Massy. Sekou Macál, Francúzsko pod 20 hviezda a kto sa pripojil Stade Francais v lete, je druhý zľava. Judicael Cancoriet, ktorý práve podpísal Clermont, je druhý sprava v zadnej rade. Sarcelles prezident Bruno Balluais sa zdvihol košeľu pred Cancoriet. Fotografie: Val-d'Oise list


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz